top of page
  • Muriël

Kozijnen afladen

Grote puien afladen hoeft niet moeilijk en zwaar te zijn.Bent jij de verbouwer die het liefst alles zelf doet? Hoe leuk is dat? Door een eigen huis te verbouwen, creëer je een persoonlijke en knusse sfeer. Je zal jouw huis heel anders gaan bekijken, omdat je weet wat er voor nodig is geweest om tot zo'n mooi resultaat te komen.

Daarnaast wordt je creatief van alle uitdagingen die je tegen komt, zoals de grote kozijnen (die je zelf opgehaald hebt) afladen. Hieronder staan een paar tips om het afladen een stuk makkelijker te maken.

 

Tip 1: Niet tillen maar heffen

Bij handelsonderneming Ed van Duin zijn we dagelijks bezig met kozijnen opladen, afladen en sorteren van kozijnen. Wij proberen hierbij zo veel mogelijk gebruik te maken van het heffen. Wanneer klanten ernaar vragen, raden wij dit altijd aan.

Stap 1: Als het kozijn rechtop op de aanhanger staat, kun je een spanbandje (stevig) vastmaken onder aan de bok.

Stap 2: Dan gooi je het bandje over de bok en de kozijnen heen. Je kan er voor kiezen om het bandje nog een slag om de stijl van de bok te doen, zodat je meer controle hebt over het kozijn.

Stap 3: Maak het kozijn los vast de bok. Laat het spanbandje rustig vieren tot het kozijn horizontaal staat.

Stap 4: Zorg dat iemand je helpt en ga met ieder aan een zijkant van het kozijn staan. Til het kozijn een klein beetje op en laat hem een kwartslag draaien. Nu staat het kozijn weer rechtop. Als je een karretje hebt, kun je hem hier gelijk opzetten.


Tip 2: Overleg van te voren

Niks is zo verveeld als een zwaar kozijn in je handen hebben en dan nog een discussie voeren waar jullie hem neer gaan zetten. Dus overleg van te voren hoe jullie het gaan doen en waar jullie hem neer zetten.


Tip 3: Hulpmiddelen

Maak gebruik van hulpmiddelen, zodat je niet drie uur met dat zware kozijn in je handen staat. Je kan bijvoorbeeld een klein karretje of een hondje gebruiken. Wanneer je in beschikking van een heftruck of kraan, is dat natuurlijk het handigst. Bekijk hierbij wel altijd of de bandjes, waarmee gehesen wordt, goed vast zitten.


Tip 4: Vooruit denken

Denk bij het ophalen alvast na over hoe je het kozijn eraf wilt halen. Als je bij ons een kozijn haalt, denken we daar altijd over mee. Maar als je bijvoorbeeld de deuren er uit wilt halen bij het afladen, is het handig om het kozijn zo te zetten dat de scharnieren naar buiten staan. Hierdoor kan je de pennen eruit tikken bij het afladen. Wij (handelsonderneming Ed van Duin) raden wel altijd aan om het kozijn in zijn geheel te vervoeren, dit is een stuk steviger. 

Hopelijk heb je iets aan deze tips. Succes met het bouwen/de verbouwing. Als je kozijnen nodig hebt, kijk dan op onze website voor de grote voorraad.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page